català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

Què investiguem

L’Estat espanyol és el país que encapçala les donacions d'òrgans i els trasplantaments a nivell mundial.  L’any 2011, segons dades de la Organització Nacional de Trasplantes (ONT), es va batre el seu propi rècord amb 1.667 donants i 4.218 trasplantaments. Això representa un increment de 445 trasplantats més respecte a l’any anterior.

El paper de la recerca és crític i imprescindible per a fer possible aquesta realitat, per conèixer i tractar els factors de risc i les infeccions derivades de la immunosupressió.

 

Catalunya és capdavantera en gran part de la recerca que es fa en l’àmbit dels trasplantaments. El VHIR i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron hi juguen un gran paper en aquest camp:

  • L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és centre de referència en gran nombre de trasplantaments: pulmó, ronyó, fetge (infantil i adults), pàncrees i medul·la òssia
  • El 1990 es realitzà a Vall d’Hebron el primer transplantament unipulmonar amb èxit d’Espanya
  • A Vall d'Hebron s'ha realitzat el primer trasplantament total de cara el 2011 i és centre pioner en trasplantaments de pell per a grans cremats

 

Tu pots contribuir a fer possibles nous trasplantaments.
Col·labora


Tornar
Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca