català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

Notícies
Envia un SMS amb la paraula DIDAC al 28014

30/03/2015

Amb el missatge estaràs contribuint a la recerca de les immunodeficiències primàries al VHIR

Des d’avui ja es pot contribuir a la investigació de les immunodeficiències primàries (IDPs) al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), enviant un missatge amb la paraula DIDAC al 28014*. L’import íntegre del SMS, 1,20€, anirà destinat a la recerca d’aquest conjunt de malalties minoritàries que afecten a nens com en Didac.

 

En Didac té 4 anys i una malaltia rara que afecta al seu sistema immunològic. Els seus pares, Julia i Iván, porten un any i mig fent grans esforços per recaptar fons per a que l’equip d’investigadors del Vall d’Hebron pugui seguir amb la recerca en immunodeficiències primàries, una malaltia que ja es va portar per davant la vida de Juan, el germà d’en Didac, quan tenia només tres anys.

 

Gràcies als donatius de moltes persones anònimes, la recerca en IDPs ha aconseguit trobar la mutació que causa a Didac aquest defecte genètic i ara en Didac podrà sotmetre’s a un trasplantament de medul·la òssia.

 

Amb l’objectiu de poder ajudar a més nens com en Didac, els seus pares han iniciat aquesta campanya de SMS solidaris per recaptar fons per a la recerca en IDPs i sensibilitzar a la societat sobre la gravetat d’aquestes malalties del sistema immunitari que predisposen als pacients a patir més infeccions de les normals i de forma més greu, arribant a produir limfomes, leucèmies i fins i tot, la mort. Com explica el pare d’en Didac, “aquestes malalties no són minoritàries perquè siguin difícils de curar, sinó perquè no s’han dedicat temps ni recursos a la investigació”.

 

En concret, els fons que es recaptin a través d’aquesta campanya i dels donatius a través del formulari habilitat a Faig Recerca, s’invertiran en la recollida i la preservació de mostres de sang extretes a l’hospital, a través del Biobanc HUVH. Amb aquestes mostres, els investigadors podran donar consell genètic a futurs pares, i avançar en l’estudi dels defectes genètics que estan darrere d’aquestes malalties.

 

Al Vall d’Hebron estudien les IDPs el grup de recerca d’Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit (del qual en forma part el Dr. Pere Soler, que està tractant el cas de Didac) i el grup d’Immunologia. Tots dos grups tenen vincle directe amb la Unitat de Malalteis Infeccioses Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que s’ha situat com a centre singular i punter en aquest àmbit, amb prop de 700 pacients diagnosticats.

 

 

*Donatiu íntegre d’1,20€ a la Fundació Vall d’Hebron Institut de Recerca. Hi col·laboren Movistar, Vodafone, Orange, Yoigo i Euskaltel. Servei de SMS solidari operat per Altiria TICD i l’Associació Espanyola de Fundraising. Num. at. client: 902 00 28 98. Apartat de correus 36059 – 28080 Madrid.
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca