català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

Notícies
ESADE finança la formació de l’administrador d’un hospital d’Angola amb el que col·labora el VHIR

10/12/2014

El grup de Malalties Infeccioses i les cerveses científiques 2014 també han contribuït a que Agostinho Kandanda obtingui el diploma a Barcelona

“Mira que he escoltat vegades el nom de Vall d’Hebron i he buscat com era per Internet, però no me l’imaginava tan gran”, explica Agostinho Kandanda, recent arribat de Cubal, al centre oest d’Angola. Ha vingut per cursar el primer cicle del Màster en Direcció d’Organitzacions Sanitàries, impartit per ESADE, gràcies a la generositat de l’escola de negocis, i a les aportacions dels participants a les cerveses científiques del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i del grup de Malalties Infeccioses del VHIR.

 

L’Agostinho fa 18 anys que treballa a l’Hospital Nossa Senhora da Paz de Cubal, primer com a secretari i des de fa uns anys com a administrador. Ha escoltat tantes vegades a parlar del Vall d’Hebron perquè des de fa més de 6 anys, els investigadors i metges de l’hospital barceloní donen suport al centre angolès amb estades, projectes d’investigació, cursos de formació i sessions setmanals de telemedicina

 

L’administrador, de 37 anys, fa dues setmanes que és a Barcelona per cursar el diploma d’ESADE. En la seva primera visita al Vall d’Hebron, no només s’ha sorprès per les dimensions del centre, sinó que també per la seva especialització, sobretot en el camp dels trasplantaments. L’hospital d’on prové, atén a més de 20.000 persones cada any, però només fa petites cirurgies, i està dedicat principalment a les malalties infeccioses i pediàtriques.

 

L’Agostinho té estudis de gestió d’empreses per la Universitat Jean Piaget de Benguela, i necessitava especialitzar-se en l’àmbit sanitari per afrontar els reptes que se’ls presenten dia a dia: “de vegades ens trobem amb dificultats, sobretot en l’àmbit de la gestió de la documentació clínica, i necessitem tenir la seguretat de què que fem la feina ben feta”. En aquest sentit, la formació a ESADE li permetrà adquirir una visió global del sistema de salut, desenvolupar la capacitat estratègica de gestionar, i incorporar noves tècniques i instruments de gestió en el sector.

 

De moment, les primeres classes han estat tot un èxit: “he tingut una gran acollida, m’estan ajudant molt amb les dificultats i els professors són de gran nivell”, conclou Agostinho, entusiasmat per tota la feina que li queda per fer i tots els coneixements que podrà aplicar a Cubal.
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca