català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

Notícies
Donatiu per l’ELA, en memòria de Francesc Bonvehí

27/10/2014

1.288€ per la recerca en ELA al VHIR, recaptats en una remullada col·lectiva a Manresa

Amics i familiars de Francesc Bonvehí han fet un donatiu al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i, en concret, al grup de Sistema Nerviós i Perifèric liderat pel Dr. Gámez, per la recerca de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). L’import total del donatiu és de 1.288 euros, la meitat del que van recaptar en l’acte solidari; l’altra meitat el destinen a la Fundació Miquel Valls.


L’aportació l’han fet en memòria de Francesc Bonvehí i Trench, malalt d’ELA, i que va morir unes hores després de l’acte solidari, per una insuficiència respiratòria fruit de la malaltia. Bonvehí va impulsar la remullada solidària que es va dur a terme a la plaça Major de Manresa a finals del mes de setembre, ell mateix també va rebre el cubell d’aigua freda per la causa. Aquell dia va tenir al seu costat molts amics i coneguts, ja que era un reconegut activista de la capital del Bages que, entre altres, havia estat president del grup sardanista Dintre el Bosc i vicepresident dels Geganters de Manresa.


La recaptació de la remullada solidària s’ha donat a parts iguals al VHIR i a la Fundació Miquel Valls, entitat sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA.


El grup que dirigeix el Dr. Gámez té actualment tres línies de recerca dedicades a l’estudi dels mecanismes moleculars i les mutacions genètiques de l’ELA. També forma part de la xarxa internacional ALSUntangled, que reuneix experts clínics dedicats a la recerca de tractaments alternatius contra la malaltia.


A més de l’equip de recerca, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron té una unitat interdisciplinària dedicada a l’atenció de malalts d’ELA, que atén un centenar dels 400 afectats que hi ha a Catalunya. L’ELA és una malaltia d’origen desconegut que es caracteritza per la pèrdua de neurones motores del còrtex cerebral, del tronc de l’encèfal i la banya anterior, i dóna lloc a l’atròfia muscular, paràlisi i mort del malalt per fracàs respiratori.
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca