català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

NotíciesLa Murga de la Llagosta es mulla per l´ELA!

09/10/2014

Els organitzadors han recaptat més de 1.100 euros per a la recerca en l’esclerosi lateral amiotròfica al VHIR

La cercavila canalla de La Murga de la Llagosta s’ha mullat enguany per alguna cosa més que per refrescar-se i passar-ho bé. Per primera vegada en 30 anys, han decidit fer de la festa popular un acte de solidaritat a favor de la recerca en l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

 

Antonio Melgar té l’ELA i és pacient del Dr. Josep Gámez, cap del grup del Sistema Nerviós i Perifèric del VHIR, i la mare d’en José Antonio Monterrubio va morir per aquesta malaltia. Tots dos fa anys que són membres de La Murga i per aquesta edició de la Festa Major de la Llagosta, coincidint amb el viral del cubell d’aigua gelada (Ice Bucket Challenge), van decidir mullar-se també per aquesta malaltia.

 

La cercavila canalla va ser tot un èxit, així com també les altres activitats que van organitzar durant les festes: la paella popular, el concurs de truites, la diada infantil de diumenge i el rom cremat del concert d’Havaneres. A totes les activitats van estar presents les guardioles amb el missatge “Nos mojamos por la ELA”.

 

En total, els participants a les activitats de La Murga i diverses entitats de La Llagosta han recaptat més de 1.100 euros que aniran destinats a la recerca en aquesta malaltia al VHIR. El Dr. Gámez va rebre ahir als organitzadors, a l’Antonio i en José Antonio, per agraïr-los la seva aportació i iniciativa.

 

El grup que dirigeix el Dr. Gámez té actualment tres línies de recerca dedicades a l’estudi dels mecanismes moleculars i les mutacions genètiques de l’ELA. També forma part de la xarxa internacional ALSUntangled, que reuneix experts clínics dedicats a la recerca de tractaments alternatius contra la malaltia.

 

A més de l’equip de recerca, l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron té una unitat interdisciplinària dedicada a l’atenció de malalts d’ELA, que atén un centenar dels 400 afectats que hi ha a Catalunya. L’ELA és una malaltia d’origen desconegut que es caracteritza per la pèrdua de neurones motores del còrtex cerebral, del tronc de l’encèfal i la banya anterior, i dóna lloc a l’atròfia muscular, paràlisi i mort del malalt per fracàs respiratori.
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca