català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

Notícies
Imatge de la campanya
Imatge de la campanya


La campanya ´Migranya, treu-la de l´armari´ vol donar visibilitat als que pateixen aquesta malaltia

12/09/2014

L´acció està liderada pel VHIR i pretén identificar el màxim nombre d´afectats

Coincidint amb el “Dia Mundial d’acció contra la migranya”, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) promou la campanya “Migranya, treu-la de l’armari” que té per objectiu identificar els que pateixen aquesta malaltia per ajudar a conscienciar la societat sobre la seva importància.

“Els migranyosos han de saber que no estan sols, que hi ha molta gent com ells que pateixen aquesta malaltia, i que si tots s’uneixen poden aconseguir que el seu problema sigui més reconegut i que gràcies a això se’n pugui millorar la seva qualitat de vida actual i la futura gràcies a la investigació”, assegura la Dra. Patricia Pozo, responsable del grup de recerca en Cefalea i dolor neurològic del VHIR.

A Espanya hi ha aproximadament 4 milions de persones (12,5 per cent de la població) que pateixen migranya. La majoria en silenci. La migranya afecta la qualitat de vida dels individus i té enormes repercussions econòmiques i socials (sis dies de baixa laboral i vuit de baix rendiment a l’any per afectat), i sanitàries (una tercera part de les consultes neurològiques tenen com a motiu aquesta malaltia).

Explicar la història de cadascun dels que pateixen la malaltia i perdre la por de ser reconegut per aquest fet pot servir, a més de per deixar de ser invisibles, per conscienciar la societat sobre la importància d’aquest col·lectiu i les seves necessitats.
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca