català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

Notícies
La recerca que hi ha darrere del cubell d’aigua gelada

10/09/2014

El VHIR és un centre líder en recerca en l´ELA, la malaltia per la que s´ha mullat tothom aquest estiu

El repte del cubell d’aigua gelada (Ice Bucket Challenge) ha estat indiscutiblement el viral d’aquest estiu i s’ha convertit en una campanya solidària mundial, gràcies a l’empenta que ha tingut a les xarxes socials. Persones anònimes i, sobretot, personatges de gran influència mediàtica han fet que la iniciativa s’escampés molt ràpidament. Però a més de recaptar fons arreu del món, ha fet que es donés a conèixer molt més la malaltia que hi ha darrere les sigles ELA, l’esclerosi lateral amiotròfica (ALS, en les seves sigles en anglès).


El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) és un centre líder de recerca en ELA. El grup de Sistema nerviós perifèric, liderat pel Dr. Josep Gámez, té actualment tres línies de recerca dedicades a l’estudi dels mecanismes moleculars i les mutacions genètiques d’aquesta malaltia. El grup també forma part de la xarxa internacional ALSUntangled, que reuneix experts clínics dedicats a la recerca de tractaments alternatius contra l’ELA.

 

A més de l’equip de recerca, l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron té una unitat interdisciplinar dedicada a l’atenció de malalts d’ELA, que atén un centenar dels 400 afectats que hi ha a Catalunya. L’ELA és una malaltia d’origen desconegut que es caracteritza per la pèrdua de neurones motores del còrtex cerebral, del tronc de l’encèfal i la banya anterior, i dóna lloc a l’atròfia muscular, paràlisi i mort del malalt per fracàs respiratori.

 

Aquests dies hem volgut donar a conèixer la recerca de l’ELA que es fa al VHIR i les històries d’alguns dels pacients que tractem al nostre hospital. Pacients, cuidadors i investigadors han valorat molt positivament aquesta iniciativa que ha servit per conscienciar sobre la malaltia que pateixen o a la que dediquen gran part del seu temps.


Ara toca seguint lluitant perquè la malaltia i els pacients d’ELA no quedin en l’oblit, i perquè tot aquell que s’hagi conscienciat i hi vulgui col·laborar ho faci també per a la recerca d’aquesta malaltia. Al VHIR, poden fer qualsevol donatiu a traves de la plataforma faigrecerca.org, ja sigui per la recerca en general o per la línia de recerca en ELA.
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca