català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

Notícies
La Dra. Patricia Pozo impulsa 'midolordecabeza.org' per abordar la cefalea

08/08/2014

El nou web pretén organitzar la informació sobre la malaltia, implicant a pacients i professionals de la salut

La Dra. Patricia Pozo, responsable del grup de Cefalea i Dolor Neurològic del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha creat el web 'www.midolordecabeza.org', de la mà de reconeguts experts neuròlegs de l’Hospital Ruber Internacional de Madrid i l’Hospital Clínic Universitari de Santiago de Compostela. L’objectiu del web és organitzar la informació sobre la cefalea, incloent els darrers avenços en recerca, i fer que sigui accessible i útil per a totes les parts interessades.

 

El portal descriu els diferents tipus de mal de cap i els seus símptomes, com es diagnostica, en què consisteix el tractament i quines són les possibles complicacions. També inclou un glossari amb tota la terminologia relacionada, i l’explicació de les possibles causes i conseqüències dels diferents tipus de cefalees.

 

La investigació també ocupa un apartat important en el nou web, amb una explicació detallada dels principals camps d’estudi: la detecció de noves entitats de mal de cap, els estudis epidemiològics i genètics, la recerca bàsica en animals d’experimentació o en cèl·lules i teixits, i la recerca en neuroimatge funcional. El grup de lidera la Dra. Pozo al VHIR aplega totes aquestes línies de recerca, amb especial atenció a la migranya. Des del mateix lloc web es pot fer una donació per col·laborar amb la recerca d’aquest grup d’excel·lència científica.

 

Finalment, el web compta amb dos apartats dedicats als pacients: un amb continguts enfocats a la vida diària o a moments puntuals però molt comuns, com ara la feina, les vacances, l’embaràs i l’exercici, i un altre apartat de comunitat, que inclou un fòrum per a pacients i doctors, i ofereix la possibilitat d’omplir un historial mèdic per posar en contacte a neuròlegs i pacients.
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca