català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

NotíciesPa i xocolata d'autor per lluitar contra el càncer d'ovari

07/05/2014

El VHIR impulsa la campanya del Dia Mundial d'aquesta malaltia a Espanya

Amb motiu del Dia Mundial del Càncer d’Ovari, que se celebra el 8 de maig, la Unitat de Ginecologia Oncològica del Servei de Ginecologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Vall d’Hebron Institut de recerca (VHIR) han posat en marxa una campanya per donar a conèixer aquesta malaltia d’una forma diferent. Per això, van demanar la col·laboració de Daniel Jordà (Panes Creativos) i Oriol Balaguer, que van recuperar un tàndem clàssic d’esmorzars i berenars a la nostra gastronomia, el pa amb xocolata, amb una finalitat solidària: vendre’l al preu simbòlic d’un euro per donar a conèixer el càncer d’ovari.

 

Aquestes dues figures de la forneria i la pastisseria creatives de Barcelona han creat específicament per al Dia Mundial del Càncer d’Ovari un pa amb xocolata inspirat en el color verd marí del logotip que simbolitza la lluita contra la malaltia. El pa creat per Daniel Jordà és una interpretació de la delicada recepta del brioix francès amb ingredients més equilibrats (oli d’oliva en comptes de mantega) i un color particular aconseguit gràcies a un colorant vegetal. La xocolata d’Oriol Balaguer s’edifica sobre una selecta pasta de te (petit four) de xocolata coronada amb un macarró elaborat especialment per a l’ocasió.

 

Tots dos es vendran conjuntament als establiments que Daniel Jordà i Oriol Balaguer tenen a Barcelona, a les cafeteries que la cadena Arcasa té a l’Hospital Vall d’Hebron, i als establiments de BCNandCAKE Tour que vulguin adherir-se a la campanya.

 

A més, mitjançant el web www.faigrecerca.org, plataforma de captació de fons per a la recerca del VHIR, s’han posat a la venda 50 polseres solidàries de Cositas con alma, per contribuir, també, a la campanya de recaptació de fons per a la investigació del càncer d’ovari.

 

El dia 8 de maig s’instal·laran diferents punts informatius als vestíbuls de les àrees Maternoinfantil i General de l’Hospital Vall d’Hebron, amb la participació activa de representants i voluntàries de l’Associació d’Afectats pel Càncer d’Ovari (ASACO), per donar a conèixer aquesta malaltia entre les persones que vinguin al centre i es repartiran adhesius amb el logotip i el lema de la campanya: Una veu per totes.

 

Nota de premsa

 

Impacte als mitjans de comunicació: La Xarxa, 8alDia amb Josep Cuní, TVE, El País, El Periódico, La Vanguardia, Ara, RNE Ràdio 4 Min 15' 37", Diario de Gastronomía, Europa Press, La Información, Gente Digital, Te interesa, El Punt Avui, Claves de mujer, Introversión

 

Fotografia: Miquel Coll
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca