català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

Notícies
L’ACADIP canalitzarà les donacions a través de Faig Recerca

14/03/2013

Les dues entitats signen un conveni de col·laboració per sensibilitzar dels Dèficits Immunitaris Primaris

El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) ha signat un conveni amb l’Associació Catalana de Dèficits Immunitaris Primaris (ACADIP) per canalitzar les donacions dels seus associats destinades a projectes d’investigació. Les aportacions es faran a través de ‘faig Recerca.org’ (yoinvestigo.org, en castellà), dedicada a la captació de fons per a la recerca biomèdica al VHIR.

 

L’ACADIP és una associació que agrupa i dóna suport a les persones diagnosticades de qualsevol tipus d’immunodeficiència primària i als seus familiars. Un dels seus objectius és treballar amb la comunitat científica per millorar la qualitat de vida dels pacients, així com també realitzar activitats per difondre i millorar la comprensió de la malaltia a la societat.

 

La propera campanya de sensibilització tindrà lloc durant la Setmana Mundial de les immunodeficiències primàries, del 22 al 28 d’abril del 2013: es presentarà un llibre, hi haurà una festa adreçada als nens al parc Messi de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, una gimcana familiar i al VHIR es realitzarà el seminari “Immunodeficiències primàries: un lligam entre assistència i recerca”.

 

Les immunodeficiències primàries són un grup de malalties motivades per l’alteració quantitativa i/o funcional dels diferents mecanismes implicats en la resposta immunitària, que globalment afecten a 1 de cada 2000 persones, sobretot nens. Els pacients són susceptibles a patir infeccions de gravetat variable que, si no són tractades de forma adequada, poden ser fatals o deixar seqüeles que empitjorin la seva qualitat de vida.

 

El conveni entre les dues entitats es va formalitzar el 13 de març amb la presència del president d’ACADIP, Gaspar Puig, la vicepresidenta, Carlota Villar, i el secretari de l'associació, Jordi Carnero; per part del VHIR, va signar el conveni el director, Joan X. Comella, i el Dr. Pere Soler, membre del grup d'Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit.
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca