català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

Notícies
El programa 'Repor' repassa la història de Maria José Moscoso, pacient trasplantada al Vall d'Hebron

11/12/2013

La protagonista va recaptar 5.000€ en una cursa benèfica per la recerca en trasplantaments, liderada pel Dr. Charco

El programa de TVE 'Repor' d’aquesta setmana està dedicat a les curses solidàries, un fenomen cada vegada més estès en els últims anys a Espanya. Per ensenyar el rerefons social i humà d’aquestes curses, una de les tres protagonistes del reportatge és María José Moscoso, pacient trasplantada del fetge a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i organitzadora de la cursa Nick Festes d’Horta, que va recaptar 5.000 euros a favor de la recerca dels trasplantaments al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

 

María José va ser trasplantada a principis d’octubre, després d’estar diversos mesos en llista d’espera per càncer de fetge. Durant aquest temps, va organitzar la cursa benèfica amb l’objectiu de donar suport a la recerca i conscienciar sobre la importància de donar òrgans. Ara, ja trasplantada i en bon estat de salut, explica al reportatge la seva experiència juntament amb el seu doctor, Ramon Charco, responsable del grup de Trasplantaments Digestius al VHIR, que també va estar present el dia de la cursa.

 

Al final del reportatge es mostra una sessió real de debat de les línies de recerca en curs al Vall d’Hebron, en la qual les doctores Itxarone Bilbao i Mireia Queralt expliquen els últims avenços.
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca