català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

Notícies
La Fundació Josep Palau i Francàs atorga una beca predoctoral al VHIR

30/11/2012

La investigadora becada, Andrea Vilar, estudiarà durant tres anys la malaltia vascular cerebral silent

La Fundació Josep Palau i Francàs en Malalties Neurodegeneratives ha atorgat una beca predoctoral de tres anys a la biòloga Andrea Vilar, pel treball “Estudi de la malaltia vascular cerebral silent en una cohort de pacients hipertensos i la seva relació amb el risc d’ictus i demència”.

 

Es tracta de la primera vegada que una fundació familiar catalana, creada a partir d’una empresa familiar industrial de Ripoll, dóna suport al programa d’ajuts predoctorals propis del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

 

La importància que té l’estudi d’aquestes lesions cerebrals és que a més de tenir molta prevalença, s’espera que augmentin progressivament amb l’envelliment de la població. A banda d’això, aquestes lesions estan clínicament associades a alteracions neurològiques i al deteriorament cognitiu, i són predictores de futurs ictus i de demència, tant demència vascular com malaltia d’Alzheimer.

 

La beca va ser lliurada per Francesc Palau Mallol, fill del fundador i patró de la Fundació Josep Palau i Francàs, després de la 16a Conferència Anual de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca