català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

NotíciesEl Col·legi Assumpció de Vinaròs recapta més de 900 euros per a la recerca en IDP

04/12/2013

La família d’en Dídac ha organitzat un mercat solidari en memòria del seu germà Juan

Els pares, familiars i amics d’en Dídac, un nen de 2 anys amb una immunodeficiència primària (IDP), han aconseguit recaptar més de 900 euros en un mercat solidari organitzat al Col·legi Assumpció de Vinaròs en memòria del seu germà Juan, que va morir als 3 anys a causa de la mateixa malaltia.

Tots els fons recaptats aniran a parar a través de Faig Recerca al grup d’Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit i al grup d’Immunologia del VHIR. Tots dos grups tenen vincle directe amb la Unitat de Malalties Infeccioses Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, que ha esdevingut un centre de referència en aquest àmbit, amb prop de 700 pacients diagnosticats.

En Dídac va ser un d’aquests 700 infants diagnosticats al Vall d’Hebron, ara fa prop d’un any i mig. Al mes i mig de néixer, el seu germà Juan va caure malalt i va morir en menys d’un mes a causa d’una IDP. Com aquesta malaltia acostuma a ser d’origen genètic, el Dr. Pere Soler Palacín va fer les proves a en Dídac, quan tenia 6 mesos d’edat, i va confirmar que patia una IDP.  

Des d’aleshores, els seus pares s’han bolcat en la captació de fons per donar suport a la recerca d’aquest grup de malalties minoritàries causades per alteracions en el sistema immunitari dels nens, que globalment afecten un de cada 2.000 nounats vius. Els malalts són susceptibles de patir infeccions de gravetat variable que, si no són tractades de forma adient, poden ser fatals o deixar seqüeles que empitjorin la seva qualitat de vida.

 

Notícia publicada a 'El Mundo'
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca