català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

Notícies
'La Nit de la Visió 2013' aposta per la recerca del VHIR en la ceguesa evitable

15/10/2013

El 9 de novembre tindrà lloc el sopar benèfic destinat al desenvolupament d’un col·liri per a la degeneració macular

El proper dissabte 9 de novembre se celebrarà a l'Hotel Catalonia Berna la desena edició de'La Nit de la Visió', un sopar benèfic obert a tota la societat que busca recaptar fons i recursos per destinar-los a la recerca de la ceguesa evitable. Enguany, els fons recaptats aniran al projecte de desenvolupament d’un tractament tòpic (col·liri) per a la degeneració macular associada a l’edat (DMAE), dirigit pel Dr. Miguel Ángel Zapata, investigador del grup d’Oftalmologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), en col·laboració amb la biofarmacèutica catalana BCN Peptides.

 

La DMAE és una de les principals causes de ceguesa legal en adults de països desenvolupats, i és la principal causa de ceguesa en majors de 65 anys. En l’actualitat existeixen tractaments que frenen la malaltia, són útils sobretot en formes amb poc temps d’evolució però són fàrmacs que s’han de punxar a l’ull, en ocasions amb periodicitat mensual. Amb el projecte del VHIR, els investigadors esperen obtenir un col·liri que faciliti les condicions de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia i que eviti possibles casos de ceguesa. L’estudi porta un any en funcionament i ja s’han presentat els primers resultats in vitro al congrés de l’Association for Research in Vision and Ophthalmology, celebrat el maig a Washington, als Estats Units.

 

Per al Dr. Zapata, que ara està immers en la fase in vivo de la investigació, iniciatives com 'La Nit de la Visió', organitzada per l'Associació de Discapacitat Visual de Catalunya, "són importants perquè els pacients també participin i s’involucrin en la recerca i el desenvolupament de nous fàrmacs, en un moment on no podem dependre només de les ajudes públiques".

 

 

Més informació aquí
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca