català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

NotíciesÈxit de la segona edició de la iniciativa 'Un gol per la recerca'

21/10/2013

Els investigadors del VHIR van programar una jornada de futbol i tallers a Horta

Les instal·lacions d’Horta Esportiva van acollir aquest passat diumenge 20 d’octubre d’una jornada de futbol i tallers a l'entorn de la recerca de la síndrome de l’intestí irritable (SII), també coneguda com a colon irritable. L’objectiu de la iniciativa 'Un gol per la recerca' era conscienciar els joves i les seves famílies de la necessitat d’adoptar comportaments saludables per conviure més fàcilment amb aquesta síndrome, i potenciar la recerca en aquest camp.

 

El Dr. Javier Santos i la Dra. María Vicario lideren la línia d’investigació en el SII, dintre del grup de Fisiologia i Fisiopatologia Digestiva del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). Són pioners en aquest àmbit i treballen conjuntament amb grups internacionals per avançar en els tractaments. “La investigació no avança tan lentament com la gent pensa; si fa 5 anys no teníem cap solució terapèutica contra l’intestí irritable, ara ja en tenim vàries i tenim més activitat investigadora que promourà en un futur l’aparició de nous tractaments”, assegura el Dr. Santos, que destaca la importància d’implicar la societat en la recerca d’aquesta malaltia que afecta més de 5 milions de persones a tot l’estat espanyol.

 

Al llarg del matí es va dur a terme un taller per experimentar com els aliments poden fer créixer els bacteris a la boca, a càrrec de les investigadores del VHIR María Vicario, Cristina Frías, Ana González i Eloísa Salvo; un taller sobre el mètode Grinberg , un altre sobre les aplicacions pràctiques de teràpies manuals, i una xerrada sobre neuropedagogia del dolor. El primer equip de l’Horta a primera catalana també va sumar-se a la iniciativa, juntament amb el seu rival, l’Andorra, amb qui finalment va empatar 2 a 2.

 

La jornada ha estat organitzada pel VHIR, conjuntament amb l’entitat Horta Esportiva, amb la col·laboració de l’Associació Espanyola d’Afectats de la Síndrome de l’Intestí Irritable.

 

 

Si voleu contribuir en la recerca contra el SII, podeu fer una donació a través de Faig Recerca

 

PROGRAMA


Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca