català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

Notícies
Investigadors i directius del VHIR i de l'hospital se sumen a 'corre per l'ictus'

17/02/2013

La Mitja Marató de Barcelona ha superat el rècord de participació, amb més de 14mil corredors

Professionals de la Unitat d'Ictus de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (HUVH), investigadors del Grup de Recerca en Malalties Neurovasculars del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i directius del VHIR i l’hospital han corregut la Mitja Marató de Barcelona 2013, amb l'objectiu de recollir fons destinats a la investigació en la prevenció de l’ictus, a través de la web www.faigrecerca.org.

 

Per segon any consecutiu, l’organització de la cursa s’ha sumat a la campanya de donacions 'corre per l’ictus', per identificar a persones que han patit petits ictus i no ho saben; els ictus silents. Al VHIR, aquest estudi el lidera la Dra. Pilar Delgado amb la col·laboració de diferents equips d’Atenció Primària de Barcelona i l’Institut d’Investigació Primària (IDIAP Jordi Gol). El projecte, que comença a donar resultats, “serveix per fer una intensa estratègia de prevenció i per evitar que les persones afectades amb ictus silents pateixin un ictus devastador posteriorment”, assegura la Dra. Delgado. D’entre les mesures preventives, una molt important és l’exercici físic moderat, al que animen els investigadors del VHIR.

 

“Hem corregut per l'ictus perquè volem transmetre a tota la societat, així com a l'entorn dels pacients, que és fonamental treballar per a minorar la càrrega social, emocional i econòmica que suposa el problema de l'ictus”, afirma el Dr. Carlos Molina, de la Unitat d’Ictus de l’HUVH. Juntament amb ell, també ha creuat la meta el responsable del laboratori de recerca neurovascular del VHIR, el Dr. Joan Montaner, qui ha tornat a traslladar a l’asfalt la seva forma de fer habitual al laboratori i a les consultes de l’hospital: “Ens agrada córrer, investigar a bon ritme, córrer per tenir resultats de manera ràpida”.

 

La 23ª edició de la Mitja Barcelona no només ha batut el rècord de participació, amb més de 14.000 corredors, sinó que també el de temps: l’atleta kenià Eliud Kipchoge ha creuat la meta amb 1h 4”, superant el rècord de l’any passat, mentre que la corredora etíop Atsede Baysa ha aconseguit la millor marca espanyola femenina en una mitja marató, amb 1h 07’ 34”.


La cursa de Barcelona ha s’ha acabat, però no la de l’ictus: la web de donacions www.faigrecerca.org continua oberta per animar als ciutadans a fer recerca i col·laborar per l’ictus i la resta de malalties que s’investiguen al VHIR.
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca