català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

Notícies
ACCU Catalunya dóna suport a la investigació dels prebiòtics i probiòtics

11/07/2013

L’Associació de Malalts de Crohn i colitis ulcerosa ha engegat una campanya de captació de fons a través de Faig Recerca

L’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU) ha escollit un projecte liderat pel Dr. Francisco Guarner, del grup de Patologia i Fisiopatologia Digestiva del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) per començar la campanya “Dóna suport a la investigació”. A l’estudi “Intervenció Nutricional amb prebiòtics i probiòtics per enriquir la flora intestinal en pacients amb malaltia inflamatòria intestinal”, també hi participen el Dr. Francesc Casellas i la Dra. Natalia Borruel.

 

Amb aquesta iniciativa, l’associació de pacients vol contribuir activament al progrés de la recerca en aquest àmbit que el VHIR lidera a nivell internacional, amb estudis com el MetaHIT, que va concloure que les persones amb malaltia de Crohn o colitis ulcerosa tenen un sistema microbià molt pobre. Ara, l’estudi que volen impulsar vol determinar si la pèrdua bacteriana és una causa o una conseqüència de la malaltia i per això enriquiran la diversitat de la microflora de l’intestí, mitjançant productes nutricionals (probiòtics i prebiòtics) que afavoreixen el creixement i la proliferació d’espècies bacterianes no agressives.

 

L’estudi es realitzarà en 20 persones que seguiran una dieta específica durant un mes i estaran un any en observació. El cost del projecte és de 20.000 euros.

 

Tots els fons captats mitjançant aquesta campanya es canalitzaran a través d’un formulari que s’haurà d’omplir en aquest enllaç.
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca