català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

NotíciesGisela Ruiz
Gisela Ruiz

David Aluja
David Aluja

Marta Pozuelo
Marta Pozuelo

Manuel Torres
Manuel Torres

Irene Ribera
Irene Ribera

Begoña Santos (beca la Caixa)
Begoña Santos (beca la Caixa)

Berta Saez (beca Intropia)
Berta Saez (beca Intropia)


Presentem els 7 nous investigadors apadrinats gràcies a les donacions dels Amics de Vall d´Hebron

16/12/2016

Els Amics de Vall d’Hebron els hi han pogut lliurar personalment els diplomes de les beques predoctorals

Del  14 al 16 de desembre ha tingut lloc la 10a Jornada Científica, organitzada pel Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) al Pavelló docent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Avui divendres 16 de desembre, els assistents van poder conèixer els resultats científics i institucionals que s’han assolit al VHIR durant el darrer any. Així mateix, com ja es va fer l’any passat, des del VHIR es van convidar a tots els Amics i Amigues de la recerca a Vall d’Hebron a assistir-hi i a lliurar personalment els diplomes de les beques predoctorals als 5 nous joves investigadors apadrinats gràcies a la seva col·laboració.

 

Gràcies al Programa de beques predoctorals Amics de la recerca a Vall d’Hebron, finançat pels amics de Vall d’Hebron, els 5 nous investigadors apadrinats podran desenvolupar la seva formació durant tres anys, realitzar la seva tesi doctoral i obtenir el doctorat. Aquí teniu una breu presentació de cadascun:

 

El Manuel Torres estudia els mecanismes moleculars responsables de les complicacions derivades de la cirrosi hepàtica, en el grup de recerca de Malaltia Hepàtica Crònica Avançada, liderada pel Dr. Joan Genescà, amb l'objectiu principal de  millorar la qualitat de vida dels pacients cirròtics.

 

El David Aluja treballa al grup de Malalties Cardiovasculars del VHIR, dirigit pel Dr. David García-Dorado. La seva tesi doctoral, dirigida pel Dr. David García-Dorado i el Dr. Javier Inserte, està basada en l'estudi de la inhibició d'uns enzims anomenats calpaines, que poden ser una nova estratègia en el tractament del remodelat cardíac que es produeix després d'un infart i en diverses malalties cardíaques.

 

La Gisela Ruiz forma part del Grup de Nanoeines Diagnòstiques que lidera la Dra. Eva Baldrich. Al llarg de la seva tesi treballarà en el desenvolupament d’un nou assaig que permeti la detecció de malalties de forma més ràpida, senzilla i sensible que amb les eines actuals, i ajudi a fer un seguiment personalitzat dels pacients.

 

La Marta Pozuelo desenvolupa i implementa mètodes bioinformàtics per analitzar la composició microbiana en pacients amb malalties de Crohn i de colitis ulcerosa per trobar biomarcadors amb la finalitat de millorar el diagnòstic i proposar noves dianes terapèutiques per a aquestes malalties. El projecte està liderat per la Dra. Chaysavanh Manichanh.

 

La Irene Ribera forma part de l'estudi en les cardiopaties congènites que lidera la Dra. Elisa Llurba. La seva recerca es basa en la detecció de mètodes predictius basats en la detecció de factors prenatals i postnatals per a la detecció de neurodesenvolupament anòmal en cardiopaties congènites.

 

A més a més, gràcies a la col·laboració d’empreses i fundacions Amigues de la recerca a Vall d’Hebron, s’ha pogut apadrinar la formació de dues investigadores més. Elles són la Begoña Santos, becada gràcies al finançament de la Fundació Bancària “la Caixa”; i la Berta Saez, becada gràcies a la donació de la marca de moda Intropia. Des del Vall d’Hebron – Institut de Recerca (VHIR) també es van convidar a aquestes empreses a la 10a Jornada Científica perquè lliuressin el diploma de la beca a les investigadores becades.

 

La Begoña Santos, amb el grup de recerca coordinat pel Dr. Salvador Augustin, està desenvolupant un projecte d'investigació que consisteix en la caracterització clínica i translacional de la malaltia hepàtica més freqüent al nostre mitjà, l’esteatohepatitis no alcohòlica (NASH). El seu estudi posa especial èmfasi en l'anàlisi del paper del microbioma intestinal i l'efecte de factors dietètics i metabòlics en la progressió de la hipertensió portal en aquests pacients.

 

La Berta Saez està a la recerca de la millora de resultats en el trasplantament de pulmó al grup coordinat pel Dr. Antonio Roman.  La seva recerca, codirigida per la Dra. Susana Gómez-Olles i el Dr. Roman, està centrada en l'estudi de la malaltia tromboembòlica en els pacients trasplantats.
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca