català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

Notícies


Vall d'Hebron acull la campanya per conscienciar i recaptar recursos per a la recerca de les IDP

28/04/2013

En motiu de la Setmana Mundial de les Immunodeficiències Primàries, del 22 al 28 d’abril s’han organitzat diferents activitats al Vall d’Hebron

Què són les Immunodeficiències Primàries(IDP)? Qui les pateix? Perquè és tant important la recerca en aquestes malalties rares?

 

Aquestes són algunes de les preguntes que ha contestat l’Associació Catalana de Dèficits Immunitaris Primaris (ACADIP) amb la campanya “Immunodeficiències primàries: De l’esperança a l’acció”, que s'ha celebrat amb motiu de la Setmana Mundial contra aquestes malalties que afecten al sistema immunitari.

 

El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) va celebrar dimecres 24 el seminari “Immunodeficiències primàries: un vincle entre assistència i investigació”, i dissabte va tenir lloc a l'edifici materno-infantil de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH) la primera festa infantil de les IDP.

 

L’objectiu de la campanya ha estat sensibilitzar la societat sobre la gravetat d’aquestes patologies, proporcionar a la comunitat científica la possibilitat de difondre els coneixements existents, especialment per als metges en període de formació, i aconseguir els recursos tant econòmics com humans per a fomentar la recerca en aquest àmbit.

 

Les IDP són un grup de malalties minoritàries causades per alteracions en el sistema immunitari dels nens, que globalment afecten un de cada 2.000 nounats vius. Els pacients són susceptibles de patir infeccions de gravetat variable que, si no són tractades de forma adient, poden ser fatals o deixar seqüeles que empitjorin la seva qualitat de vida.

 

Al VHIR, investiga aquestes malalties el grup de recerca d’Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit, que té vincle directe amb la Unitat de Malalties Infeccioses Pediàtriques del HUVH. Una unitat que ha fet del Vall d’Hebron un centre de referència en aquest àmbit, amb prop de 700 pacients diagnosticats.

 

Més informació


Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca