català | castellano | english Vhir
    Vhir
Col·labora
Vivències

NotíciesProfessionals del Vall d’Hebron demanen 11.000€ per comprar un ecògraf per a un hospital a Angola

19/04/2013

Les aportacions es poden fer a través de la plataforma de crowdfunding Rocket Hub

Un equip de metges del grup de recerca de Malalties Infeccioses de l’Institut de Recerca Vall d’Hebron i  la Unitat de Malalties Infeccioses de l’hospital s’han unit per demanar fons per comprar un ecògraf per a l’Hospital Nossa Senhora da Paz de Cubal, situat al centre oest d’Angola. L’import de l’ecògraf és d’11.000 euros i la campanya de recaptació estarà oberta fins l’1 de juny a la plataforma de crowdfunding RocketHub.

 

L’Hospital Nossa Senhora da Paz de Cubal és un centre privat integrat a la xarxa pública de salut del país, que atén cada any prop de 20.000 persones de la província de Cubal. Malgrat l’extrema pobresa de les infraestructures del país, l’hospital és un centre de referència de la zona per la seva atenció mèdica de qualitat, gràcies a l’esforç en la formació del personal. Un esforç en el qual hi tenen molt a veure els professionals del Vall d’Hebron, que des de fa cinc anys cooperen amb l’hospital africà.

 

Davant la manca d’accés a tècniques diagnòstiques, l’equip del Vall d’Hebron va participar en un curs de capacitació en ecografia al personal del centre angolès durant 6 mesos. El millor alumne va completar la seva formació en aquesta tècnica al Servei de Radiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH) i va tornar amb una màquina molt antiga que va acabar espatllant-se. Davant d’aquesta eventualitat i per augmentar la qualitat de l’atenció a la població, els metges del Vall d’Hebron han encetat la campanya de recaptació de fons a través de Rocket Hub.

 

El Dr. Israel Molina, responsable de la línia de recerca en Salut Internacional i Medicina Tropical del grup de recerca de Malalties Infeccioses del VHIR, lidera aquesta iniciativa, juntament amb 7 metges més.
Tornar

Nota Legal Política de cookies Mapa Web Segueix-nos a: Twitter Facebook Youtube RSS


© Hospital Universitari Vall d'Hebron/Institut de Recerca